Hirdetés

Cukorral működő akkumulátor



|

A cukorral működő üzemanyagcellás akkumulátor jobb mint a Li-ion.

Hirdetés

A cukortöltetű akkumulátor belsejében enzimek dolgozzák fel az alapanyagot – ami lehet cukor, vagy bármilyen cukortartalmű szirup, üdítő stb. – és állítanak elő elektromos töltéseket. Az akkumulátor teljes egészében környezetbarát, lebontható anyagokból készül, míg működés közben keletkező mellékterméktől sem kell tartanunk – a melléktremék víz és széndioxid, melyek teljes mértékben ártalmatlanok.

 

A tesztek során a kutatók különböző cukros anyagokal próbálkoztak, mint példáául glükóz, cukros üdítők, szénsavas cukros üdítők stb. Az próbálkozások során a szénsavas üdítők teljesítettek a legrosszabbul, míg a több alapanyag esetében igen jó eredményeket kaptak: háromszor-négyszer tovább bírják, mint a Li-ion akkumulátorok.

 

A tanulmány rámutat arra, hogy a megújuló erőforrásokra épülő üzemanyagcellás megoldások szobahőmérsékleten hatékonyabbak, tisztábbak és a környezetre kevésbé ártalmasak, mint a jelenleg alkalmazott fémre alapozott akkumulátorok és elemek. Sajnos a cukros üzemanyagcellás eljárás egyelőre csak normál környezeti körülmények között működik kielégítő hatásfokkal, így a jelenlegi feljesztések ennek tökéletesítésére, illetve kiterjesztésére összpontosulnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.