Hirdetés

Divatos és elavult az androidos Archos ArcBook



|

Valószínűleg a 169 dolláros ára sem fogja megmenteni a smartbookot.

Hirdetés

A korábban főként hordozható médialejátszóiról, míg újabban inkább olcsó okostelefonjairól és táblagépeiről ismert francia Archos bejelentette az Android operációs rendszert futtató ArcBook termékét. Technikailag egy smartbookról van szó, az első blikkre laptopnak tűnő eszköz ugyanis ARM processzort és Android operációs rendszert használ. A termék az elkövetkező hetekben kerül piacra, méghozzá 169 dolláros (~38 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron.
 

Hirdetés


Ugyan a sajtófotók alapján az Archos ArcBook egész elegánsnak tűnik, ám sajnos a külső kisugárzás és belső szépség nem állnak összhangban: a smartbookba 10,1 colos és 1024×600 pixeles érintőkijelző került, a processzora kétmagos és 1,2 gigahertzes Cortex-A9 (Rockchip RK3168), a memóriája 1 gigabájt, míg a bővíthető háttértára 8 gigabájtos. Ami ennél is fájóbb, hogy Android 4.2 operációs rendszer fut rajta, noha a lapkakészlet elméletileg rendelkezik Android 4.4-en működő illesztőprogramokkal is.



További specifikációk: OfficeSuite Pro 6 irodai programcsomag, ismeretlen felbontású előlapi kamera, Wi-Fi, 2× USB 2.0 kapu, microSD foglalat, hangkimenet, 8000 milliamperes akku, 1,28 kilogrammos súly, 272 × 181 × 22 mm-es méret.


(Forrás: Neowin, Archos)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.