Hirdetés

Domináns droiddá vált a Froyo



|

Az aktívan használt mobilok terén már 57 százalék felett van az Android 2.2 részesedése.

Hirdetés

A Google fejlesztői portálján nemrég frissültek a népszerű operációs rendszer különböző verzióinak elterjedtségére vonatkozó statisztikák, amely szerint a gyorsan frissülő platform nem is olyan töredezett, mint azt sokan gondolják.

 

Google Android
Google Android

 


Az Android egyik alapvető problémája, hogy a rendszer magja rendkívül gyorsan bővül különféle alapvető funkciókkal, így a programozók gyakran futnak bele abba a problémába, hogy az alkalmazásuk csak az OS egy újabb verzióján fut. Ez a gond szerencsére egyre kevesebb kellemetlenséget okoz mind a fejlesztőknek, mind pedig a végfelhasználóknak, ugyanis a második főverzió egyrészt meglehetősen kiforrott, másrészt gyorsan cserélődnek az eszközök.


A fenti statisztikát az Android Market letöltési adatai szolgáltatták: mint látható, a Froyo 57,6 százalékon áll, a második legelterjedtebb verzió pedig az Eclair. A Gingerbread 0,8 százalékos szereplése nem meglepő (jelenleg csak a Nexus S kapható vele), összességében pedig a 2.x család 89,8 százalékos részesedése remek hírt jelent a fejlesztőknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.