Hirdetés

Drágább itthon az iPhone 7, mint bárhol a világon



|

Magyarországon akár 44 százalékkal többet kell fizetnünk érte, mint az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A The Telegraph összegyűjtötte, hol mennyibe kerülnek majd a szeptemberben megjelenő iPhone 7 modellek, az eredménynek pedig egyáltalán nem fogunk örülni. Mint kiderült, az egész világon a magyaroknak kell a legmélyebben a zsebükbe nyúlniuk, a 32 GB-os darabért kért 255 900 forintos ár 44 százalékkal magasabb, mint az Egyesült Államokban (ebben ugyan még nincsenek benne az egyes államok különbözői adói, de így sem fognak megelőzni minket).

Hirdetés

A listát a 32 gigabájtos iPhone 7 Plus esetében (299 900 Ft) is vezető Magyarországot Norvégia és Olaszország követi, a brexit miatt pedig a britek is 60 fontos áremeléssel számolhatnak a tavalyi kiadáshoz képest. Az USA mellett egyébként az Egyesült Arab Emírségek, Japán, Kína, Hong Kong, Mexikó és Oroszország lakosai örülhetnek, náluk ugyanis olcsóbb lesz a telefon.

Az árazást érintő faktorok közül a cikk a helyi adókat, az árfolyam-ingadozásokat és a céget terhelő egyéb lokális költségeket emelte ki. Mindez persze kevés honfitársunkat vigasztalja majd, amikor az iPhone 7-tel még zenét hallgatni sem lesz olyan egyszerű.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.