Hirdetés

Dúl a Covid a legnagyobb Foxconn-gyárban, eltűnhetnek a polcokról az iPhone-ok



|

Ha új Apple-telefonra vágysz, most vedd meg, súlyos akadozás várható az ellátásban.

Hirdetés

A Kína Henan tartományában, Csengcsou városában található a legnagyobb Apple-beszállító Foxconn üzem, azaz itt szerelik össze a legtöbb iPhone-t. Most azonban névtelen források szerint olyan komoly Covid-fertőzési hullám söpör végig az üzemen, hogy az világszerte érezhető lesz az iPhone-ellátásban - írja a hvg.hu.

A Reutersnek megszólaló bennfentesek szerint hiába állítja a Foxconn, hogy ura a helyzetnek, nem tudják majd tartani a határidőket. A termelés 30 százalékkal visszaeshet; ha így lesz, egyszerűen eltűnhet a piacról az iPhone-ok ötöde. A Foxconn állítólag a sencseni kapacitása növelésével próbálja ellensúlyozni a kiesést.

A helyzet már csak azért is súlyos - jó eséllyel az egész világ megérzi -, mert az iPhone 14 Pro iránt elképesztő a kereslet: Tim Cook elmondta, így sem tudnak annyit gyártani, hogy kielégítsék a vásárlók rohamát.

Hirdetés

A Foxconn október közepén már elrendelte a gyár zárt működését, azaz a munkások nem hagyhatják el az üzem területét, az ott található szállásaikon kell aludniuk és az ételeiket is a szobájukban kell elfogyasztaniuk, bezárták ugyanis a közös étkezőt.

Akkor még nem közölték, miért volt erre szükség; most már nyilvánvaló, hogy a koronavírus miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.