Hirdetés

Egy hosszú szó, és feltörték az androidos telefonodat



|

A jelszóval védett képernyőzárba elég egy hosszú karaktersorozatot beütni, bent is van a támadó.

Hirdetés

Egy komoly sérülékenységet találtak az Androidban, amely miatt bármilyen Lollipop-alapú készülék képernyőzárát meg lehet kerülni egy hosszú jelszóval. 

Hirdetés

A hiba a készülékek 21 százalékát érinti, a támadónak pedig csak sok szöveggel kell megtölteni a zárolt képernyőt. A jelkód és a mintás védelem nincs veszélyben, csak a jelszavas. 

Amennyiben a támadó egy jó hosszú szöveget ír be a jelszó mezőbe, akkor a zárolt képernyő összeomlik, és megjelenik a főképernyő, teljes hozzáférést biztosítva még egy titkosított eszközhöz is. 

A jelentések szerint mindehhez szükséges, hogy a fényképező app aktív legyen a háttérben. 

A Google szerint visszafogott fenyegetésről volt szó, mert nem igazán használták ki a hackerek - a Nexus készülékeken mindenesetre már javították is a hibát. 

Sajnos a többi készülék tulajdonosának a konkrét gyártóra vagy szolgáltatóra kell várni a javításért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.