Hirdetés

Egy japán cég felvásárolta a Vibert



|

A Kobo e-könyvolvasókat forgalmazó Rakuten 900 millió dollárt fizet a népszerű üzenőalkalmazásért.

Hirdetés

A Verge pénteken jelentette, hogy a Rakuten 900 millió dollárért felvásárolja a Vibert. A japán cég a Kobo e-könyvolvasók forgalmazója és a Play.com online kiskereskedelmi hálózat tulajdonosa.

A Rakuten meglehetősen ambiciózus célokat tűzött ki maga elé: a „világ első számú internetes szolgáltatója” akar lenni. Ehhez a Viber akvizíciója is hozzájárulhat, az üzenetküldő, VOIP- és videóhívó-alkalmazásnak világszerte több mint 300 millió felhasználója van – különösen az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten népszerű.

Hirdetés

A Viber felszippantásával a Rakuten egy meglehetősen kompetitív piacon találja magát. A WhatsApp-nak 400, a Skype-nek pedig közel 300 millió felhasználója van, nem is beszélve a Facebookról, a maga több mint egymilliárd regisztráltjával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.