Hirdetés

Egy kínai szabadalom szerint nemsokára jöhetnek a nyújtható kijelzős mobilok



|

A hajtogatható képernyő után most egy másik módszerrel próbálná meg növelni a kijelzőket az Oppo mobilgyártó.

Hirdetés

A mobilipar egyik égető kérdése jelenleg az, hogy miként lehetséges egyre méretesebb kijelzőkkel ellátni a telefonokat anélkül, hogy azok vállalhatatlanul naggyá válnának. Erre nyújtanak valamelyest megoldást a kihajtható képernyővel felszerelt mobilok, de egy kínai szabadalom alapján úgy fest, egy újabb lehetőség is terítéken van: a megnyújtható kijelző.

Hirdetés

Az Oppo nyújtott be egy olyan szabadalmat, mely egy csúszó mechanizmussal felszerelt eszközt mutat be. Az telefon két oldalán olyan profilokat találunk, melyeknek köszönhetően egy sínrendszerrel a készülék felfelé kinyitható, pontosan kibővíthető. Ezzel a módszerrel a képernyő mérete akár 80 százalékkal is megnyújtható, így egy apró és kompakt eszközt hatalmas megjelenítővel rendelkező telefonná alakíthatunk.

Az alábbi képeken láthatóak, hogy a szabadalom alapján hogyan képzeli el a gyártó az ilyen típusú mobilokat:

Az eszköz oldalán található egy kis gomb, mely arról gondoskodik, hogy a kijelző ne nyílhasson ki magától a zsebünkben. A szelfikamerát egyelőre nem látjuk a készüléken, de simán elképzelhető, hogy azt már a képernyő alá tervezi beépíteni a gyártó. 

Fontos kiemelni, hogy nem minden szabadalom valósul meg, melyet a cégek levédetnek, azonban hasonló technológiával már a Samsung is kísérletezett, így jó esély van rá, hogy ebben az irányban is születnek majd próbálkozások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.