Hirdetés

Egy régebbi okostelefon is lehet Daydream-képes



|

Egy hack segítségével a Nexus 5X és más Android 7.0-ra építő okostelefon is tudja támogatni a Daydreamet.

Hirdetés

Az Android 7.1 egyik nagy újdonsága a Daydream, vagyis a Google VR-platformja, amelyen keresztül egy Daydream View headset használatával 360 fokos videókat lehet nézni vagy éppen játékokat játszani. 

Hirdetés

Egyelőre csak a Google Pixel, Pixel XL és a Moto Z támogatják hivatalosan. Azonban egy hack segítségével néhány régebbi okostelefon is Daydream-képessé tehető - például a 2015-ös, de nagyon kedvező árú Google Nexus 5X. 

Mindehhez csak egy rootolt Android 7.0 rendszer szükséges - utána már telepíthető a Google VR Services és a Daydream app, továbbá módosítható a handheld_Core_hardware.xml fájl egyik kritikus sora. 

A jelentések szerint a módszer több Android 7.0-alapú készüléknél is működik, például az LG V20-nál. 

Mindezek után a Play Áruházból letölthetőek lesznek a Daydream appok, és használható a VR-platform. Természetesen felmerül a kérdés, hogy ha ez lehetséges, miért nem támogatja a Google a Nexus 5X-et és a Nexus 6P-t? A válasz az, hogy ezek a régebbi hardverek nem elég jók egy minőségi Daydream-élményhez. 

A beszámolók szerint akadozás és minőségbeli problémák jelentkeznek a módszerrel a Daydream appok futtatásakor. Igaz, az ötletgazda csak emulálta a kontrollert, illetve Cardboardot használt Daydream View helyett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.