Hirdetés

Egy vagyonért lehet a tiéd a legbiztonságosabb Pixel



|

1049 dollártól vihető a Google okostelefonja a CopperheadOS rendszerével, ami a szokásosnál nagyobb biztonságot garantál.

Hirdetés

A CopperheadOS egy biztonságilag megerősített operációs rendszer, ami a Google Androidjára építkezik. A fejlesztők a nulladik napi sérülékenységekkel szemben is védelmet ígérnek, illetve fokozott böngészési biztonságot, valamint erősebb sandboxingot és izolációt az appok, szolgáltatások számára. 

Hirdetés

A CopperheadOS ROM letölthető és telepíthető a Google számos Nexus készülékére. A Copperhead tavaly már olyan lehetőséget is kínált, amely keretében előretelepítve adta a rendszert a Nexus 5X és a Nexus 6P modelleken. 

A Google ezeket nyugdíjazta, és a Copperhead is továbblépett. Emiatt már Google Pixelt is lehet venni úgy, hogy rögtön a CopperheadOS tölt be a bekapcsolás után. 

Mindez nem olcsó mulatság. 1049 dollárba kerül a 32 GB-os modell, a 128 GB-os pedig 100 dollárral drágább. A Pixel XL verzióra még várni kell, de értelemszerűen drágább lesz. 

A fejlesztők 400 dollárral kérnek többet, mint a Google. Mit adnak a pluszért? Támogatást és a megnyugvást, hogy az Android még biztonságosabb verziójának a fejlesztése tovább folytatódik.

A CopperheadOS egyébként a magánszféránkat is védi, ugyanis letiltja a Google minden szolgáltatását, ami adatokat küldene rólunk. Emiatt aztán Play Áruház sincs. Van viszont nyílt forráskódú F-Droid áruház. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.