Hirdetés

Egy videóval lefagyasztható az androidos eszközök fele



|

Ezen a héten már kettő robotos sérülékenységre is fény derült.

Hirdetés

Hétfőn kiderült, hogy az Android 2.2 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékek felett akár egy speciálisan megszerkesztett MMS-sel is átvehető az irányítás. A sérülékenység több szempontból is kegyetlen: egyrészt a jelenleg használatban lévő robotos eszközök 95 százalékát érinti, másrészt az érintett készülékek java valószínűleg soha nem kapja meg a problémát megoldó javítást, harmadrészt pedig a hiba akár teljesen észrevétlenül is kihasználható.

Hirdetés


Ezzel nem ért véget a móka: a Trend Micro állítása alapján egy felturbózott MKV videoállománnyal lefagyaszthatóak az Android 4.3 vagy újabb OS-t használó eszközök, az aktív androidos eszközállomány bő feléről van szó. A hiba akár a webböngészőkön keresztül is kihasználható, csak be kell ágyazni egy weblapba a különleges MKV-t. Szerencsére egy újraindítással új életet lehet csiholni az elesett készülékekbe. A szakemberek még májusban jelentették a problémát a Google-nek, a keresőcég alacsony prioritású bugként sorolta be.


A most közzétett hiba súlyossága ugyan jelentősen elmarad az említett MMS-es sérülékenységétől, azonban a Trend Micro szerint a ransomware kártevőket készítőknek azért kapóra jöhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.