Hirdetés

Egyelőre nem lesz Sony Reader az iPhone-ra



|

Az Apple nem engedte be az Androidra már elérhető szoftvert az AppStore-ba.

Hirdetés

A japán vállalat az utóbbi néhány hónapban komolyan beszállt az elektronikus könyv-üzletbe: számos dedikált olvasó kapható a cégtől, ráadásul saját online boltot is nyitottak. Szerencsére egy meglehetősen nyílt üzleti modellel dolgoznak, szeretnék a nem saját platformjaikra is elvinni a szolgáltatásaikat.

 

 

Első lépésben Androidra tették elérhetővé a Reader nevű alkalmazásukat, amely érdekessége, hogy minimum Froyo kell a futtatásához, így a jelenleg piacon lévő robotos Sony Ericsson mobilok tulajdonosai nem tudják használni. Természetesen a helyzet hamarosan változni fog, hiszen a 2011-es modellek már mind Android 2.3-al érkeznek.

 

A második lépés az almás birodalom meghódítása lett volna, nemrégiben elküldték az AppStore-ba a Reader iPhone-on futó változatát. Sajnos az első csatát elvesztették, az Apple munkatársai azzal utasították el a felvételét, hogy kizárólag a Sony boltjából lehet vele e-bookokat vásárolni, az iTunes-ból nem - ezt pedig szigorúan tiltja a szabályzat.

 

Természetesen a Sony megpróbált tárgyalni az Apple illetékeseivel, de azok hajthatatlanok, így vélhetően kénytelenek lesznek iTunes-támogatással kibővíteni a szoftverüket. Ez már megfelelne az Apple-nek, hiszen a rajtuk keresztül értékesített könyvek vételi árának 30 százaléka a céget illeti meg.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.