Hirdetés

Egyenesen a CeBIT-ről: Nokia 6310



|

Hirdetés

A telefon elsősorban a mobil szakemberek számára készült, akiknek munkájuk során és szabadidejükben is megbízható eszközökre és innovatív, egyszerűen használható megoldásokra van szükségük.

“A Nokia 6310-es a Nokia klasszikus telefon-kategória fejlődésének újabb eredménye. A Nokia klasszikus telefonjai referenciát jelentenek a hatékonyságot és eredményességet egyaránt szem előtt tartó, és a telefonjaikat mindennapjaik szervezésében használó, mobil szakemberek számára. A harmónikus és ízléses külső mögött rejtőző GPRS, Bluetooth és SyncML technológia valódi segítséget jelent majd a mobil szakemberek számára” mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Mobile Phones ügyvezető alelnöke.
A rugalmas adatkapcsolat érdekében a telefon a HSCSD-t (nagysebességű áramkörkapcsolt adatátvitel) is támogatja. A Nokia 6310-es a legfrissebb WAP-funkciókat támogatja a WAP 1.2.1-es böngésző segítségével. Ez a változat lehetővé teszi, hogy a telefon “szolgáltatói üzenet indikátorokat” fogadhasson. Az üzenetek egy WAP-oldal figyelmeztető keretében egy WAP-oldalra mutató linket tartalmaznak. A funkció révén lehetővé válnak az olyan szolgáltatások, mint például a folyamatos hírszolgálat, vagy a kedvenc áruházak ajánlatainak elérhetősége.

A WAP 1.2.1-gyel a telefon a PC keresőprogramokhoz hasonlóan cookie-kat is képes tárolni. Ha újra meglátogat egy WAP-oldalt, a telefon képes lesz felidézni és bemutatni, hogy előzőleg egész pontosan milyen információt keresett.

A készülék beépített WTAI (vezeték nélküli telefónia-alkalmazás interfész) nyilvános könyvtára révén a felhasználó WAP-oldalról is telefonálhat. Az alkalmazással a telefonáláshoz már nem szükséges a WAP-művelet megszakítása. A telefonhívás lebonyolításához csupán átmenetileg kell felfüggeszteni a WAP-alkalmazást, amelyhez a hívás végeztével a telefon automatikusan visszatér.
A vCard-dal automatikusan a telefon memóriájába menthetőek az olyan kontakt-információk, mint a WAP-oldalon található névjegykártya.
A vCal segítségével pedig hasonló módon megbeszélések időpontjait lehet a WAP-oldalról a telefon naptárjába menteni.


A telefon integrált Bluetooth modullal is rendelkezik, amely a 10 méteren belül található kompatibilis Bluetooth eszközökkel vezeték nélküli adat- és hangátvitelre egyaránt képes. A SyncML-lel a Nokia 6310-es a személyes információk szervezésében a hatékonyság és egyszerűség új szintjét képviseli. A SyncML lehetővé teszi a távolból végzett adatszinkronizálást, így a fizikai hollététől függetlenül is lépést tud tartani az eseményekkel. A telefon naptára, címregisztere, és tennivalós listája egy WAP-kapcsolat segítségével távolról is egyeztethető az irodai alkalmazásokkal vagy web-alapú naptárszolgáltatásokkal.
A helyi szinkronizálás Bluetooth-szal, infravörös kapcsolaton vagy vezetéken keresztül végezhető el.

Az új készülék továbbfejlesztett hangfunkciókkal rendelkezik, köztük az előre beállított telefonfunkciók hangos utasításának és az emlékeztetők, illetve beszélgetések rögzítésének lehetőségével is. A telefonnak új óra- és idomérési funkciói vannak, például a visszaszámláló és a stopper. A telefon emellett támogatja a láncolt szöveges üzenetek küldését és fogadását. Az árfolyamátváltóval többszörös átváltási műveletek válnak elvégezhetővé.

A Nokia 6310-es EGSM 900/1800-as kétsávos mobiltelefon. Súlya 111 g, méretei 47 mm x 129 mm. A hálózati feltételektől függően 3 óra beszélgetési idővel és akár 20 napos készenléti idővel rendelkezik. A telefon három színben létezik, és a 6100-as széria, illetve a Nokia 6210-es telefon legtöbb kiegészítőjével kompatibilis.
A telefon 2001. utolsó negyedévében kerül az üzletekbe.
Mobilforum
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.