Hirdetés

Egyesül a Nokia és a Siemens hálózati üzletága



|

Hirdetés

Az új cég neve Nokia Siemens Networks, székhelye Helsinki, regionális központja München lesz. Az egyesített vállalat termékválasztéka és globális jelenléte kiváló alapot teremt ahhoz, hogy vezető szerepet töltsön be az innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztésében és kivitelezésében. A Nokia Siemens Networks a világ egyik legjobb kutató-fejlesztő részlegére támaszkodhat, amelynek képességeit a következő generációs vezetékes valamint a mobil hálózati termékek és szolgáltatások fejlesztésének területén aknázzák majd ki. Az új vállalat vezető szerepet kíván játszani a vezetékes és mobil hálózatok konvergenciájának területén. Jelentős sikereket remélnek attól, hogy ügyfélbázisuk - az egész világot tekintve - jól kiegészíti egymást.

A Nokia Siemens Networks mind a fejlett ipari országokban, mind pedig a fejlődő piacokon erős jelenléttel és az iparág egyik legnagyobb és legtapasztaltabb szervizhálózatával rendelkezik. A 2005-ös adatokat figyelembe véve a vállalat 60.000 munkatárssal 15,8 milliárd eurós forgalmat ért el. A jelenlegi piaci részesedéssel számolva a Nokia Siemens Networks lesz a világ második legnagyobb mobil hálózatieszköz-szállítója. A vezetékes hálózati eszközök területén és a teljes telekommunikációs hálózati piacot figyelembe véve az új cég a harmadik a világon. A bejelentés szerint a két Nokia és a Siemens vezetői 2010-ig összességében mintegy 1,5 milliárd eurós költségmegtakarítást remélnek az üzletág-egyesítéstől. A munkahelyek számát szintén 2010-ig mintegy 10-15 százalékkal csökkentik majd. Előrelépést elsősorban az üzleti folyamatok harmonizálásától, a közös költségek lefaragásától, a beszállítókkal szemben felmutatott nagyobb vásárlóerőtől illetve az erősebb kutatási és fejlesztési tevékenységtől várnak.
A Nokia Siemens Networks a vezetékes és a mobil hálózati termékek széles palettáját nyújtja ügyfeleinek, amelyet teljes körű professzionális szerviztevékenység is támogat. Kínálatukban többek között megtalálhatók olyan következő generációs konvergenciatermékek, mint az IMS (IP-alapú multimédiás alrendszerek), második generációs GSM/EDGE és harmadik generációs WCDMA/HSDPA megoldások, extensive mobile core-, vezetékes szélessávú, transzport, IPTV-, LTE- és WiMAX-rendszerek éppúgy, mint a fejlődő országok számára gyártott olcsó mobiltelefon-hálózati termékek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.