Hirdetés

Egyetlen SIM bármely méretű foglalatba



|

Meglepően sokáig kellett várni az all-in-one modul kifejlesztésére.

Hirdetés

Az utóbbi körülbelül két évben a kártyafüggetlen okostelefonokat vásárlók egyre nagyobb táborát érhette kellemetlen meglepetés a friss kütyüjük beüzemelésekor, hiszen a készülékek miniatürizálásának eredményeképp a megszokott méretű (2FF) SIM helyett már jó eséllyel micro (3FF) méretűt fogad az új mobiljuk, plusz hamarosan terjedni kezd majd az ennél is kisebb nano (4FF) lapka.

Hirdetés


A vásárlók inkompatibilis méretű SIM birtoklása esetén nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel: vagy kisebb méretűre farigcsálják a régi kártyájukat (a különböző méretek ellenére az elektronika kompatibilis), vagy kérnek a szolgáltatójuktól egy új SIM-et.


Ezen helyzet most az Oberthur Technologies meglepő módon világelső innovációjának köszönhetően megváltozhat, ugyanis a vállalat mobilszolgáltatóknak árult új MultiSIM kártyája moduláris felépítésű. A vásárlók alapvetően egy nano SIM-et kapnak, amely a mellékelt ki- és bepattintós keretekkel bármikor szabadon 3FF vagy 2FF méretűvé „konfigurálható”.


A gyártó tájékoztatása szerint a MultiSIM kifejlesztése lehetetlen lett volna a világszínvonalú kutatási és fejlesztési részlege nélkül, így a nyilvánvalóan mérhetetlen mérnöki bravúr kategóriába tartozó MultiSIM remélhetően már csak a technológia felsőbbrendűsége miatt is szerte és nyomban terjedni kezd majd a földgolyóbison.


(Forrás: Cellular News)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.