Hirdetés

Egyre kevesebbet használjuk az asztali PC-ket



|

A digitális tartalmak fogyasztására sokkal inkább okostelefont vagy tabletet használunk.

Hirdetés

Soha nem töltöttünk még el ennyi időt a mobilos appokban, az arány pedig minden egyes nap tovább növekszik. Ami azt illeti, gyakorlatilag már mindent inkább okostelefonon vagy táblagépen nyomkodunk, mintsem, hogy PC-n használnánk. A ComScore 10 milliárd percnyi felhasználói szokást elemzett csak májusról, az eredményei szerint pedig a digitális tartalmakkal kapcsolatos időnk 51 százalékát mobilos appokban töltjük el. 

Hirdetés

Még kiugróbb a helyzet, ha nem csak a mobilos appokat, hanem a platformokat nézzük: ilyen tekintetben 60:40 az arány a mobilos rendszerek javára, miközben tavaly még 50:50 volt. Ami a digitális rádiózást illeti, a felhasználók 96 százaléka mobilról használja a szolgáltatásokat, az élen pedig a Pandora van. A fotókkal 96 százalékban szintén mobilkészülékről foglalkozunk, főként az Instagramban és a Flickrben. Ugyancsak lehengerlő fölényben vannak az okostelefonok és a tabletek, ha térképekről vagy azonnali üzenetküldésről van szó. 

Szintén figyelemreméltó mértékben növekszik a közösségi oldalak mobilról történő használata. Az effajta oldalakat 55 százalékkal többször használjuk mobileszközről, így az arány összesítésben már 70 százalék ezek javára. 

 

A mobilos és az asztali használat megoszlása felhasználási terület szerint (rádió, fotók, térképek, azonnali üzenetek, játékok, kommunikáció, letöltések, zene, közösségi oldalak, mappák): 

 

 

Fotók: wired.com, ComScore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.