Hirdetés

Egyre népszerűbb Európában a Windows Phone



|

A legfontosabb piacokon többnyire jó negyedévet zárt a rendszer.

Hirdetés

A Kantar Worldpanel ComTech kiváló hírrel szolgált hétfőn a Microsoft számára, ugyanis a piackutató vállalat által kiadott sajtóközlemény alapján a legfontosabb öt európai piacon az utóbbi három hónapban 9,2 százalékra emelkedett a Windows Phone piaci részesedése. Az egy évvel ezelőtti állapothoz mérten ez 4,2 százalékos növekedést jelent.

Hirdetés


Mérföldkövet elérve Franciaországban és Egyesült Királyságban két számjegyűvé vált a részesedés, ilyen sorrendben 10,8 és 12 százalékokról van szó. A maradék három államot Németország (8,8 %), Olaszország (9,5 %) és Spanyolország (2,2 %) képezi, bár a legutóbbi esetében egy év alatt csupán 0,1 százalékos bővülésről beszélhetünk, az olaszoknál pedig 0,8 százalékos mínuszról. Összehasonlítási alapul Magyarországon most szeptemberben a Gemius Ranking adatai alapján számolva olyan 4 százalék körül volt a Windows Phone részesedése.


Kevésbé jó hír, hogy a Cantar szerint az Egyesült Államokban csupán 3 százalékos a Windows Phone részesedése, amely az előző év azonos időszakával összehasonlítva csupán 0,4 százalékos javulást jelent. A piackutató cég állítása alapján a kiváló európai eredmények főként a Nokia Lumia 520 / 620 mobiloknak köszönhetőek.


Jó kérdés, hogy az európai vásárlókat vajon mennyire befolyásolta a Nokia márkanév, ám a finnek mobilos üzletágának Microsoft általi átvétele után ez viszonylag gyorsan tisztázódhat, lévén az okostelefonos piacon a redmondiak nem használják majd a brandet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.