Hirdetés

Egyre többen veszünk Huawei okostelefont



|

2016-ban még több készüléket adott el a Huawei, ugyanakkor a nyeresége egy kicsivel csökkent.

Hirdetés

A Huawei már a P9-cel is remek készüléket tett le az asztalra, a Mate 9 azonban megmutatta, hogy a gyártó minden téren felnőtt, sőt, sok tekintetben le is körözte a riválisait. A gyártó 2021-re szeretne a legnagyobbá válni, megelőzve az Apple-t és a Samsungot. 

Hirdetés

A cég ehhez jó úton halad, ugyanis 30 százalékkal több okostelefont adott el 2016-ban, mint egy évvel korábban. Ez külön lenyűgöző egy olyan időszakban, amikor a növekedés mértéke általánosságban erősen megtorpant. 

A Huawei nyeresége ezúttal nem alakult hasonlóan, a fogyasztói üzletág 2 milliárd dollárt keresett, 10 százalékkal kevesebbet éves szinten. Az árbevétel ellenben 42 százalékkal 26 milliárdra emelkedett. Valószínűleg a magasabb költségek, a megnövekedett alkatrészárak és a több marketing állt a kisebb profit hátterében. 

2017-ben a Huawei szeretné megduplázni a nyereségét, 4 milliárd dollárra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.