Hirdetés

Egyszerűbbé teszi a Google Fotók a képeken lévő szövegek kezelését



|

Fontos kiemelni, hogy nem új funkciókról van szó, csak épp könnyebb lesz elérni azokat a jövőben.

Hirdetés

Az Androidra és iOS-re elérhető Google Fotók már eddig sem csak egy szimpla képnézegetős alkalmazás volt, hiszen számos olyan funkciója van, amelyek bizonyos helyzetekben kisegíthetik a felhasználókat.

Ilyen az, amikor egy fotón szöveg található, és azt az app ügyesen képes is felismerni. Ezt követően pedig például az írással is csinálhatunk már ezt-azt, de meglehet, hogy ezeket a funkciókat nem is ismeri a közösség nagy része.

Hirdetés

Látszólag a Google szerint is ez a helyzet, és már elő is állt néhány változtatással. Az Android Police szúrta ki, hogy az alkalmazás kezelőfelülete új gombokat fog kapni, amiket használva tulajdonképpen egyetlen bökéssel kezelhetjük a képeken feltűnő szöveget. A kimásolására használható gomb mellett így felbukkannak majd olyanok is, amelyekkel meghallgathatjuk, megvághatjuk, vagy éppen megjelölhetjük az adott írást.

Ezek a funkciók egyébként már jelenleg is elérhetőek az alkalmazásban, de az új parancsikonok segíthetnek abban, hogy még többen használják ki azokat. Egyelőre csak tesztelők egy csoportja próbálgathatja az újdonságokat, de nem kizárt, hogy már a közeljövőben csatlakozhat hozzájuk a többi Android- és iOS-felhasználó is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.