Hirdetés

Egyszerűbbé teszi a mobilos keresést a Google



|

Elsőként Apple iOS-en vált elérhető a cég újfajta billentyűzete.

Hirdetés

A Microsofthoz hasonlóan a Google is iparkodik minél több alkalmazást írni az Apple eszközeire, időnként az Android helyett itt debütálnak a vállalat legérdekesebb újításai. Ez történt most is, az egyesült államokbeli App Store-ban tegnap elérhetővé vált Gboard virtuális billentyűzet érdekessége, hogy már beépítve tartalmazza a Google keresőjét.

Hirdetés


A Gboard elsőre is feltűnő érdekessége, hogy a szójavaslatok előtt található egy Google logós gomb. Erre koppintva megjelenik egy keresőfelület, a keresési találatok pár koppintással beilleszthetőek a szövegmezőkbe. A megoldás lehetővé teszi, hogy ne kelljen elhagyni az éppen használt alkalmazást egy keresés miatt.


Egyelőre nem világos, hogy ez a funkcionalitás mikor válhat elérhetővé az androidos Google-billentyűzet alkalmazásban, ám a fejlesztés feltehetően nem lesz mindörökké az iOS-t használók privilégiuma.


(Forrás: Android Police, Google, App Store)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.