Hirdetés

Ekkor frissül a Huawei P9



|

Márciusban globálisan is elindul a Huawei P9 készülékek frissítése a Google Android 7.0 operációs rendszerére.

Hirdetés

Minden gyártó fogadkozott, de sajnos egyiknek sem sikerült. Míg a Google Nexus készülékeire tavaly augusztus végén jött meg a végleges Android 7.0, addig a legnagyobb márkák csak februárban vagy márciusban kezdték el a frissítéseket. Az Android 7.1.1-re valószínűleg még többet kell majd várni, elvégre az február elején jelent meg a Pixel és a Nexus szériákra. A jó hír azonban, hogy a legtöbb zászlóshajóra már jön az Android 7.0. A Huawei P9-re is. 

Hirdetés

A Huawei tavalyi, P9-es csúcskészüléke még Marshmallow-t futtat, és bár a Huawei a lehető leggyorsabban akarta elhozni a Nougatot, sajnos az év eleje helyett csak a negyedév végén válik elérhetővé a frissítés. 

A nemrég bemutatott P10 és P10 Plus már az EMUI 5.1-es kezelőfelületet használják, a Nougattal viszont a P9 is megkapja az EMUI 5.0-t, ami pedig a nagyszerűen sikerült Huawei Mate 9-en debütált és vívott ki elismerést mind szakmai, mind felhasználói oldalról. 

Mivel a negyedév utolsó hónapja március, ezért a P9-tulajdonosok a következő hetekben készülhetnek a frissítés érkezésére. Értelemszerűen a globális start több hullámot jelent, vagyis időbe telik, mire a Nougat és az EMUI 5.0 mindenkihez eljut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.