Hirdetés

Elárulta a Samsung, hogy mi volt a baj



|

A Galaxy Note 7 problémáit akkumulátorgyártási gondok okozták - mindkét beszállító hibázott.

Hirdetés

A Samsung a kimerítő nyomozást követően végre hivatalosan is elárulta, hogy mi volt a baj a Galaxy Note 7 okostelefonokkal. A vizsgálatban nem csak a saját alapos tesztjeire támaszkodott a vállalat, hanem három független csoporttal is együtt dolgozott. 

Hirdetés

A Samsung az elmúlt hónapokban megvizsgálta a hardvert, a szoftvert, az összeszerelést - 700 mérnök 200 000 készüléket és 30 000 akkut tesztelt, illetve reprodukálta a tűzeseteket, amelyekről a jelentések szóltak. 

Mint kiderült, maga a Galaxy Note 7 egyáltalán nem volt hibás abban, hogy az akkuk megadták magukat - vagyis kizárólag az akkumulátorokkal volt gond

Az eszközhöz a Samsung SDI mellett az Amperex Technology szállította az energiaforrást, azonban mindkettő gyártási és tervezési hibáktól szenvedett. A Samsung SDI akkuja rövidzárlatot kapott a felső sarkok deformitása és a túl vékony belső elválasztók miatt; míg az Amperex akkujából hiányzott vagy rossz helyen volt a szigetelőrész, illetve túl vékony volt a belső elválasztó. 

A Samsung 3 millió eladott Galaxy Note 7 készülékének a 96 százalékát már visszahívták. 

A jövőben a Samsung egy többlépcsős biztonsági protokollt és egy 8-pontos akkumulátorbiztonsági ellenőrzést alkalmaz majd, illetve létrehozott egy tanácsadói csoportot is külső szakértőkkel és kutatókkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.