Hirdetés

Elcsípné az iPhone-tolvajokat az Apple



|

A jövőbeli iPhone-ok és iPadek videóra vehetik a tolvajokat, és persze az ujjlenyomatukat is rögzítik.

Hirdetés

A Patently Apple észrevett egy olyan Apple-szabadalmat, amely azt vázolja fel, hogyan segítene az Apple elfogni az iOS-es készülékeket eltulajdonító tolvajokat. 

Hirdetés

Az eszközök gyakorlatilag automatikusan rögzítenének képeket és videót az elkövetőről, illetve a Touch ID szenzornak hála az ujjlenyomatukat is rögzítenék - a rendőrségnek pedig könnyű dolga lenne az azonosításban. 

A szabadalmi bejegyzés alapján a funkciót sorozatos rossz próbálkozásokkal lehetne aktiválni a készülék feloldása során. Emellett a tulajdonos is aktiválhatná, az iPhone keresése szolgáltatással egy másik eszközön keresztül. 

Az iPhone keresése már most is segít a tolvajok ellen, hiszen a készülékeket meg lehet jelölni elveszettnek, illetve a helyzetüket követni. Az Activation Lock lényege pedig az, hogy az eszközt nem lehet resetelni az eredeti tulajdonos jóváhagyása nélkül, amihez az Apple ID és a jelszava kell. 

A mostani szabadalom bizonyítékot is adna a rendőrség számára egy bűneset során, de nem szabad elfelejteni, hogy a szabadalmakat csak ritkán ültetik át a gyakorlatba is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.