Hirdetés

Windows Phone 7: nem lesznek rá húzónevek?



|

A Mozilla, és a Skype Limited sem kíván Windows Phone 7-re fejleszteni.

Hirdetés

A pletykák szerint a Microsoft legújabb mobil operációs rendszerét futtató készülékek még akár idén piacra kerülhetnek - a gyártók nyilván a karácsonyi ünnepekre próbálják időzíteni a megjelenésüket. A Windows Phone 7-ről független beszámolók még nincsenek, a szoftver első végleges verziója az elkövetkező hetekben, vagy hónapokban fog elkészülni.

 

Skype for Windows Mobile
Skype for Windows Mobile

 


Mivel a régebbi Windows Mobile-lal visszafelé nem kompatibilis, így a redmondi szoftvercég a bejelentésekor ingyenesen letölthetővé tette hozzá az SDK-t, amellyel a rá való fejlesztés elméleti lehetősége adott.


Sajnos nem mindenkit győzött meg: elsőként a Mozilla jelentette be, hogy a Windows Phone 7-re egyelőre biztosan nem készítik el a Fennec-et, most pedig a Skype is ugyanilyen álláspontra helyezkedett.


A két nagyágyú habozása valószínűleg abból adódik, hogy a meglévő fejlesztéseik teljes újraírása túlságosan sok időt, és fáradtságot igényelne, ugyanis az OS kizárólag XNA, .NET, és Silverlight alkalmazásokat hajlandó futtatni. Így az Apple-höz hasonlóan a Microsoft is gúzsba köti a fejlesztők kezét, a helyzet pedig a jövőben vélhetően nem fog javulni - ezzel pedig hosszú távon mindenki sokat veszíthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.