Hirdetés

Elképesztő kameraszenzort tesz az okostelefonokba a Sony



|

1000 fps mellett képes rögzíteni a full HD-s tartalmat a szenzor - a lassított videók felvételén túl azonban villámgyorsan tud képeket is lőni.

Hirdetés

Egyre több okostelefon tud lassított videókat rögzíteni - a Google Pixel készülékei például a 720p-s mozgóképeket 240 fps mellett rögzítik, a visszajátszás pedig 30 fps mellett zajlik - vagyis minden olyan, mintha nyolcszor lassabban mozogna. 

Hirdetés

A Sony legújabb szenzora azonban már 1080p-s tartalmat tud felvenni, 1000 fps mellett. Ez azt jelenti, hogy a 30 fps-sel visszajátszás 33-szoros lassítást jelent, a 15 fps melletti pedig 60-szoros lassítást. 

Az új rendszer egy háromrétegű CMOS képkezelő szenzort alkot, az egyik réteg a DRAM, amely átmenetileg tárolja az adatokat. 

A lassított videók mellett a szenzor képek gyors készítésére is alkalmas - a 19,3 megapixeles fotókat 1/120-ad másodperc alatt készíti el, így sorozatfelvételhez is ideális. Egyébként maximum 21,2 megapixeles állóképeket és 4K-s, 60 fps-sel felvett videókat támogat. 

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet bele egy konkrét okostelefonba, de mivel majdnem minden gyártó a Sony szenzoraira pályázik; valószínűleg hamarosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.