Hirdetés

Elképesztően jó negyedévet zárt a Samsung



|

90 millió okostelefont adott el a cég a 3 hónap alatt, ebben sokat segített a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge.

Hirdetés

Befutottak a Samsung tavaly október és december között elért eredményeiről készült jelentések, amelyek alapján a dél-koreai cég olyannyira remekelt, hogy a harmadik legmagasabb nyereségét érte el. 

Hirdetés

A közel 8 milliárd dolláros profit valószínűleg még magasabb és egyben abszolút rekord is lett volna, ha nincs a Galaxy Note 7 kellemetlen bukása. A Samsung annak ellenére is bravúrral zárta a negyedévet, hogy hazai földön politikai botrányba keveredett. 

A nyereség több mint fele a félvezető szektorból származik, a mobilos részleg nagyjából 2 milliárdot tett hozzá a profithoz. Mindezt 90 millió eladott okostelefonnak és 8 millió eladott táblagépnek köszönheti a Samsung. Az átlagos vételár 180 dollár volt, a nyereség egy modellen pedig 24 dollár. 

Ez utóbbi érték messze elmarad az Apple számától, de persze a Samsung olcsóbb modelleket is forgalmaz. Míg a harmadik negyedévben 72 millió okostelefon fogyott, addig a negyedik negyedévet megdobta a Galaxy S7 és Galaxy S7 edge kiváló szereplése, illetve a belépő-és középkategória jövedelmezősége. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.