Hirdetés

Elképesztően rajtolt a világ első Ubuntus mobilja



|

A világ első Ubuntu telefonja néhány nappal ezelőtt indult világhódító útjára, de a készletet alig pár perc alatt elkapkodták.

Hirdetés

A Canonical néhány évvel ezelőtt indított Indiegogo kampányt, amelyből két dolgot azonnal leszűrhettünk: a hihetetlenül magas célösszeg azt sugallta, hogy inkább érdeklődést akarnak generálni, minthsem befektetőket keresni, illetve hogy nagyon komolyan gondolják, hogy a Linux többet érdemel. A PC-s világban egyre nagyobb teret hódító Ubuntunak mobilon is lehet esélye? A finanszírozás akkor ugyan nem jött össze, de ez nem akadályozta meg a fejlesztőket abban, hogy végül elkészítsék a készüléket.

Hirdetés

A Canonical a BQ-t és a Meizu-t fűzte meg, hogy szálljanak be a projektbe, azonban hosszú ideig semmit sem hallottunk a fejlesztésről. Néhány hete mutatták be a készüléket, amely végül egy átalakított BQ Aquaris E4.5-re épül. Ez egy Androidos készülék, amelyet az új operációs rendszer kedvéért alakítottak át, így jött létre az Aquaris E4.5 Ubuntu Edition.

 

 

A készülékbe egy 1,3 GHz-es négymagos processzor, 1 GB RAM, 8 GB bővíthető belső tárhely és egy 4,5 hüvelykes, 540 x 960-as kijelző került, a hátsó kamera 8, míg az előlapi 5 megapixeles. LTE kapcsolat ugyan nincs, de a telefon képes megbirkózni 2 SIM-kártyával is. Ez nem egészen az az Ubuntu Edge, amit a Canonical eredetileg ígért, és amely képes lett volna mobilból teljes asztali környezetet varázsolni, de azért a semmihez képest nagy előrelépés.

A készülék bolti forgalomban nem, csak online flash sale-eken keresztül kapható. És hogy van-e iránta érdeklődés? Az első ilyen meghirdetett akcióban percek alatt elfogytak a készülékek, sőt, a weboldal össze is omlott, köszönhetően a percenként leadott 12 ezer rendelésnek. Ezt egy újabb akció követte, ahol ismét 10 percen belül sikerült túladni a készleten, Pontos számokat sajnos nem hoztak nyilvánosságra, de minden bizonnyal nem csak pár tucat telefonról beszélünk. A jövőben számos ilyen akció lesz még, ezért érdemes követni a cég honlapját és Twitterét, itt számolnak be ugyanis azok idejéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.