Hirdetés

Elkészült a bada 2.0



|

Kezd végre felnőni a Samsung operációs rendszere.

Hirdetés

A koreai gyártó még 2009 novemberében rukkolt elő a saját fejlesztésű bada operációs rendszerével, eddig nyolc ezzel szerelt készülék került piacra. Természetesen a frissessége miatt számos fontos funkció hiányzott belőle, például nem volt képes párhuzamosan több alkalmazást futtatni.

 


Az áldatlan állapotnak most vége, hiszen a Samsung bejelentette a platform 2.0-ás verziójának elkészültét, amelyben sikerült megoldani a legégetőbb problémákat. Számos funkció került az operációs rendszerbe, a már említett multi-taskingon felül új NFC-s opciók váltak elérhetővé, a jobb minőségű hangzás érdekében pedig implementálásra került az OpenAL API is.


A különböző fájltípusok külsős alkalmazásokhoz is társíthatóvá váltak, támogatott a Wi-Fi Direct, a webböngésző nem fakad sírva a HTML5-től, továbbá bemutatkoztak a hangvezérlés és szövegfelolvasás lehetőségek is. A fejlesztők számára is komoly meglepetéseket tartogat a rendszer, hiszen az SDK számos hasznos programmal bővült, többek közt lehetőség van az alkalmazások által felhasznált erőforrások precíz megfigyelésére, és a kód is könnyebben elemezhetővé vált.


Üzleti szempontból fontos, hogy a bada 2.0 támogatja a különféle - például szolgáltatón keresztüli - fizetési rendszereket, és már nem kell trükközni a programokban elhelyezett dinamikus reklámok megvalósításával sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.