Hirdetés

Elmosódnak a határok Androidon az appok és a weblapok között



|

A Chrome 57-től alaposan kibővülnek a webfejlesztők lehetőségei.

Hirdetés

Az androidos eszközökön Chrome-mal netezőknek jó eséllyel már feltűnt, hogy a böngészővel kitűzhetőek ikonokként a Kezdőképernyőre a weblapok. Az így létrehozott ikonokra koppintva az elvártnak megfelelően megnyílnak a weboldalak, azonban nem látszanak a Chrome megszokott kezelőfelületi elemei, így a webhelyek ideális esetben androidos alkalmazások benyomását keltik.


Hirdetés


A Google progresszív webalkalmazásoknak nevezte el az ilyen módon betöltött weblapokat, az ötlet pedig az, hogy szeretnék elmosni a határt a "valódi" androidos alkalmazások és a weboldalak között. A várhatóan olyan másfél hónap múlva elkészülő Chrome 57-tel újabb mérföldkőhöz érkezik a projekt, ugyanis a weblapok fejlesztői már olyan rendszerfunkciókat is használhatnak majd a progresszív webalkalmazásaikban, amelyet eddig csak a natívan futó programok érhettek el: például információkat és kezelőszerveket küldhetnek az értesítési központba, testre szabhatják a zárolási képernyőt, betehetik az ikonjaikat az Alkalmazások felületre.



A témához kapcsolódik, hogy csütörtökön megkezdődött a Google Chrome 56 androidos kiadásának terjesztése a Play Áruházban, pár napon belül mindenkinél elérhetővé válik majd a böngésző legújabb frissítése.


(Forrás: The Verge, Google | Nyitókép: othree)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.