Hirdetés

Eltörölte az EU-n belüli roamingdíjakat a Vodafone



|

A meglévő ügyfelek hosszabbítás nélkül válthatnak az új tarifacsomagokra.

Hirdetés

Nem április elsejei tréfa: a Vodafone a mai nappal módosította a tarifacsomag-kínálatát, a mostantól elérhető előfizetések egyike esetében sincs roamingdíj az Európai Unió, továbbá Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc és Törökország területén. Ennek köszönhetően a kérdéses országokban az új csomagokkal ugyanolyan feltételek mellett telefonálhatnak az ügyfelek, mintha belföldön lennének.

Hirdetés


Ezzel párhuzamosan a Vodafone változó mértékben megemelte a tarifacsomagok mobilnetes adatkereteit is, feltehetően ezzel közvetlenül kompenzálva a tényt, hogy egyes tarifacsomagok új változatai kicsit drágábbak lettek. A vállalat meglévő ügyfelei természetesen nem lépnek át automatikusan a meglévő tarifacsomagjuk a mai naptól bevezetett új változatába, azonban ha a váltás mellett döntenek, akkor azt díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül tehetik meg.


Példának okáért a legolcsóbb Go csomag eddig 2690 forintnál kezdődött, 150 MB adatkeretet foglalt magába. Az utódja a Go EU, az alapdíja havi 2990 forint (készülék nélkül, 2 évre, e-packkel), de azért a 300 forint pluszért cserébe egyrészt már roamingdíj nélküli EU-s telefonálás, másrészt 200 MB havi adatkeret jár.


A Vodafone mai bejelentése hatalmas meglepetés, ugyanis a mobilszolgáltatóknak csak 2017. június 15-től kezdve kötelességük leszámolni az EU-n belüli roamingdíjakkal. A távközlési vállalatnál ettől függetlenül úgy döntöttek, hogy az ügyfélbázis gyarapítása céljából bő egy évvel önként előrehozzák a roamingdíj eltörlését.


(Nyitókép: Tony Alter)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.