Hirdetés

Eltűnhetnek a piacról a Sony Xperia készülékek



|

Egy év haladékot kapott a Sony mobilos üzletága ahhoz, hogy nyereséget mutasson.

Hirdetés

A múltban számtalanszor hallottunk olyan pletykát, hogy a Sony kivonul az okostelefonok piacáról, azonban ezt mindig tagadta a vállalat. A jelentések szerint újra napirenden van a téma, minden eddiginél komolyabban. 

Hirdetés

Kazuo Hirai, a Sony ügyvezetője a jelentések szerint egy évet ad az Xperia okostelefonoknak, hogy bizonyítsanak. Ha a mobilos divízió nem jön egyenesbe vagy termel nyereséget 2016-ban, akkor alternatív megoldásokat keresnek számára - például kilépnek a mobilpiacról. 

A mobilos ágazattól áprilisban 310 millió dolláros veszteséget vártak az idei évre, de a mostani előrejelzésekben már mínusz 480 millió dolláros összeg szerepel. 

A Sony egyik nagy gondja az, hogy az amerikai piacon mindössze 1 százalékos részesedéssel bír, és még a hazájában, Japánban is csak 17,5 százaléka van. Nem segít az sem, hogy a középkategóriában halott a márka, köszönhetően az olcsó kínai riválisoknak. 

Az Xperia Z5 és főként az Xperia Z5 Premium iránt egyelőre nagy érdeklődés mutatkozik - még ha amerikai partner nincs is a terjesztésükhöz. Lehet, hogy az Xperia Z5 a Sony utolsó mobilos reménye. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.