Hirdetés

Eltűnik az erotika a Play Store kínálatából



|

Ezen felül a megtévesztő reklámok megjelenítését is betiltotta a Google.

Hirdetés

A Phandroid pénteki beszámolója alapján a Google minden korosztály számára biztonságosabbá kívánja varázsolni az Android operációs rendszer Play Store programboltját, így változtatásokat eszközölt a fejlesztők által betartandó szabályzatában. A friss rendelkezések azonnali hatállyal életbe léptek, a nem megfelelő szoftverek módosítására vagy törlésére 15 napjuk van a programozóknak.
 

Hirdetés


Az érdekesebbik változtatás, hogy az Apple App Store-hoz hasonlóan immáron a Google Play Store-ban sem lehet semmiféle erotikus tartalmat szolgáltató alkalmazást elérhetővé tenni: a pornográfia mindig is tiltott volt, azonban az új szabállyal a háttérképként szexi hölgyeket beállítani képes alkalmazásoknak is lőttek.


Az összességében fontosabbik újítás, hogy a Play Store szabályzatába explicit módon bekerült a bármilyen módon megtévesztő hirdetések megjelenítésének tiltása, a szabályt megszegő alkalmazásokat törölheti a boltból a Google. A kitétel problémája, hogy a fejlesztők ártatlanul is pórul járhatnak, amennyiben a harmadik fél által üzemeltetett reklámkiszolgáló efféle hirdetést küld az alkalmazásuknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.