Hirdetés

Energiatakarékosabb 5G-s mobilokat hozhat a Samsung új fejlesztése



|

Kisebb és hatékonyabb chipekkel rukkolt elő a koreai gyártó.

Hirdetés

Az 5G-hez fűződő fejlesztések természetesen a hálózat kiépülése alatt sem állnak le, ezúttal a Samsung állt elő egy mérföldkőnek számító megoldással. A koreai vállalat nemrég jelentette be, hogy 8 nm-es gyártási technológiával készülő rádióferkvenciás (RF) chipeket sikerült létrehozniuk.

Az RF-chipek feladata nagyon leegyszerűsítve az, hogy használható rádiófrekvenciás analóg jellé alakítsák az 5G modem chip digitális jeleit. A Samsung által megalkotott új szabvány a cég közlése szerint 35%-kal kisebb méretet tesz lehetővé a jelenleg használt 14 nm-es eljárással készülő chipekhez képest, miközben 35%-kal kevesebb energiát is fogyaszt.

Hirdetés

A fejlesztés jelentőségét mutatja, hogy a 8 nm-es gyártási eljárással a koreaiak a sub-6GHz után a jelentősen gyorsabb mmWave technológiához kapcsolódó 5G-s félvezetők piacán is vezető helyet szerezhetnek.  

Hyung Jin Lee, az új gyártási megoldást kifejlesztő csapat vezetője a következőképp méltatta az áttörést:

"Az 5G mmWave bővülésével a Samsung 8nm-es RF-chipje remek megoldás lesz azoknak a vásárlóknak, akik hosszabb üzemidőt és kiváló jelminőséget szeretnének a kompakt mobil eszközökön."

A Samsung 2015 óta gyárt RF-chipeket. Ezek kezdetben 28 nm-es eljárással készültek, amit a 14 nm követett. A vállalat közlése szerint 2017 óta több mint félmilliárd RF-chipet szállítottak le a prémium mobiltelefonokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.