Hirdetés

Engedékenyebb lett az Apple



|

Újból lehetőség nyílik a multiplatform eszközökkel való fejlesztésre.

Hirdetés

Eddig talán precedens nélküli lépésre szánta el magát Steve Jobs cége: bejelentették, hogy mostantól újból lehetőség nyílik szabadon választott nyelveken, és környezetben alkalmazásokat fejleszteni az iOS-t futtató készülékekre.

 

 


Az áprilisi tiltás meghozatalában valószínűleg komoly szerepe volt az Adobe-nak, ugyanis a már megjelent CS4 programcsomagjuk részét képezte volna a Packager for iPhone nevű eszköz, amely képes a Flash-ben elkészített alkalmazásokat „átkonvertálni" iOS-en futó programmá.


Az Apple úgy lehetetlenítette el az Adobe próbálkozását, hogy elsősorban biztonsági és teljesítménybeli problémákra hivatkozva kitiltották az olyan szoftvereket, amely nem az iOS-en natívnak számító Objective-C, vagy C++ nyelveken íródtak.


A mostani szerencsés visszakozás ráadásul lehetővé teszi azt is, hogy a fejlesztők az ingyenes programjaikba szabadon választott reklámszolgáltató hirdetéseit építsék, nem feltétlenül szükséges az iAd-et választani - a Google már hivatalosan is jelezte az elégedettségét a szabályok kedvező alakulása miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.