Hirdetés

Ennyibe kerül majd egy Ubuntu okostelefon



|

200 és 400 dollár közötti összeg kerülhet az első Ubuntu-alapú okostelefonokra.

Hirdetés

Mark Shuttleworth, a Canonical ügyvezetője az idei CeBIT alkalmából beszélt az Ubuntu-alapú okostelefonokról, amelyeknek most a hozzávetőleges vételárára is fény derült. Az Ubuntu Touch készülékek a közép- és a felsőkategóriát célozzák majd meg, az árcéduláikra pedig 200 és 400 dollár közötti összegek kerülnek. 

Hirdetés

A Canonical mindenképp egy jobb minőségű és benyomású eredményt akar felmutatni, a céljuk ugyanis nem titkoltan az, hogy a jövő PC-jét adják a kezünkbe. Az Ubuntu okostelefonok elviekben olyan hardvereszközök lesznek, amelyek egy monitor csatlakoztatását követően azonnal PC-ként funkcionálnak - ezt a funkciót állítólag nagyon sokan vonzónak találják. 

Az Ubuntu fejlesztői korábban 32 millió dollárt szerettek volna összegyűjteni az Ubuntu Edge okostelefonra, ám Shuttleworth elmondása szerint látványosan elbuktak. Ennek ellenére sikert is arattak, ugyanis nagy figyelmet szereztek. Állítólag az Apple egyáltalán nem érdekli őket verseny szintjén, az Android történetéből és sikeréből viszont sokat tanultak. 

Mivel az Android nem úgy lett tervezve, hogy PC-kre is alkalmas legyen, ezért az alapos tervezésnek és az új iránti igénynek köszönhetően nagy jövőt remélnek az Ubuntunak, ami lassan bármilyen elektronikai eszközön elérhető lesz, ha így folytatódik. A tervek szerint az első Ubuntu telefonok ősszel mutatkoznak be, többek közt a Meizu és a BQ márkajelzéseivel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.