Hirdetés

Ennyibe kerül valójában egy Samsung Galaxy S5



|

Az IHS szerint 256 dollárba kerül a Samsungnak egy Galaxy S5-öt legyártani.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S5 vételára külföldön kártyafüggetlen konstrukcióban 660 dollár környékén alakul. Az egyik jó kérdés, hogy vajon ebből mennyi lehet a Samsung tényleges költsége? Az IHS miután szétbontotta a készüléket, az alkatrészek alapján megadta a választ erre a kérdésre. 

Hirdetés

A dél-koreai gyártó számára hozzávetőlegesen 256 dollárba kerül egy Galaxy S5 legyártása. A gyártási költségek és az alapanyagok ára összesítésben kicsivel magasabbak, mint a korábbi Galaxy okostelefonok esetében. Az előző, szintén 600 dollár környéki készülékek előállítása nagyjából 200 dollárba került. 

Ennek ellenére a Galaxy S5 belsejében semmilyen szokatlan megoldással nem találkoztak az IHS szakemberei. Azt mondják, leginkább mindent újrahasznosított a Samsung a korábbi modellekből. Nincsenek korszakalkotó vagy eddig nem látott megoldások, igazából csak azt folytatták, amit elkezdtek. 

A legdrágább alkatrész egyébként a kijelző volt, a maga 63 dolláros árával. A DRAM és a flash memória 33 dollárba kerültek, az ujjlenyomat-olvasó szenzor pedig 4 dollárba. Ez utóbbi jóval olcsóbb az Apple Touch ID szenzoránál, ami 15 dollárba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.