Hirdetés

Epson Moverio BT-200: az igazi okosszemüveg



|

Felvillanyozó élményt nyújt a kiterjesztettvalóság-alapú okosszemüveg.

Hirdetés

Régen járt szerkesztőségünkben olyan termék, amely annyira felvillanyozott volna minket, mint az Epson kiterjesztettvalóság-alapú okosszemüvege. Pedig a Moverio BT-200 egyelőre nem egy fogyasztói termék, ahogy a Google Glass sem, mégis sokkal több fantáziát látunk benne. Három alapvető eltérés van a két szemüveg között: míg a Google modellje csupán az egyik szemünkre és annak is csak a felső sávjára, addig a Moverio második generációja mindkét lencsére vetít, ráadásul a lehető legnagyobb méretben, pont a szemünk elé, illetve vezérlője egy külön egységre került, ahol több foglalat is helyet kapott az érintésérzékeny touch felület alatt.
 

Hirdetés


A binokuláris kialakítás nemcsak azért jó, mert így megkapjuk a 3D-t, hanem mert a megjelenő plusz információkért nem kell félrenéznünk, a digitális világ adatai rásimulnak a fizikai valóságra. Ez nem csupán filmnézéskor jön jól – habár a szemüveg ezt az igényt is ki tudja szolgálni –; legyen szó játékról vagy még inkább tanulásról és munkáról, úgy dolgozhatunk, hogy közben a két világ összemosódik. A lehetőségek tárháza tényleg végtelen, nekünk is több appötletünk támadt, de van, ami már megvalósult: a szerelők egy bonyolult szerkezetet is könnyen megjavítanak az eléjük vetített adatokkal, illetve a sebészeknek sem kell mindig félrenézniük műtét közben a lényeges adatokért.
 


A szemüvegre sajnos még kevés app tölthető le, a jelenlegi generáció főként a fejlesztőknek és az üzleti felhasználóknak készült, akik remélhetőleg jobbnál-jobb programokat fejlesztenek majd. Innen már tényleg csak egy lépés a Robotzsaru szemüvege.


Névjegy

– Ár: 229 900 Ft
– Forgalmazó: Mekka Interaktív Kft.
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 8


Adatok

– binokuláris, átlátszó kialakítás
– TFT aktívmátrix-megjelenítő
– 3D-támogatás
– 960×540 felbontás (60 Hz), 40-320 inches képátló
– Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB OTG és Miracast
– kamera, giroszkóp, GPS, gyorsulásmérő
– 8 GB belső memória (microSD-bővítéssel)
– 2720 mAh akkumulátor
– Android 4.0.4


Előny: binokuláris kialakítás, kedvező ár
Hátrány: gyenge kamera, kevés app, nincs SIM-foglalat


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.