Hirdetés

Európa kettes számú mobilgyártója lett a Huawei



|

A kontinens mind az öt legnagyobb piacán feltört a vállalat.

Hirdetés

A Kantar Worldpanel legfrissebb beszámolója alapján a Huawei szép csendben Európa egyik legnagyobb mobilgyártója lett. A kontinens öt legfontosabb piaca az angol, német, francia, spanyol és olasz, a Huawei ezek mindegyike esetében a második legnagyobb eladásokkal büszkélkedő mobilgyártóvá vált. Az első számú androidos telefonkészítő cég továbbra is a Samsung.

Hirdetés


Tavaly a Huawei még a hatodik volt az eladások tekintetében, az elmúlt egy év leforgása alatt a Sony-t, HTC-t és Motorolát utasította maga mögé. A Kantar elemzője szerint nem kell rakétatudósnak lenni a siker titkának megértéséhez: az elmúlt 12 hónapban a vállalat egyszerűen csak minden árkategóriában kiváló ár-érték arányú mobilokkal rukkolt elő.


Külön említést érdemel, hogy a Huawei és Honor nevek tavaly szinte teljesen ismeretlenek volt az európai mobilvásárlók körében, ennek fényében különösen lenyűgöző az eladások nyaktörő tempójú növekedése. A jelek szerint az androidos okostelefonok piacán évek óta jelenlévő gyártóknak nem sikerült jelentős márkahűséget kialakítaniuk, a fogyasztók minimális győzködésre az ismeretlen brandeknek is hajlandóak esélyt adni.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.