Hirdetés

Európában az Android tarolt az ünnepek alatt



|

Európa öt legnagyobb piacán a tavalyi utolsó negyedéves vásárlások 72,4 százalékát androidos eszközök tették ki.

Hirdetés

A Kantar Worldpanel kiadta a 2016-ra vonatkozó, utolsó negyedéves statisztikáit. Ezek alapján az Android nagyon erős Európában, az iPhone inkább Amerikában megy. 

Hirdetés

Amerikában az iPhone 6S, az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus volt a három legnépszerűbb okostelefon a vásárlók körében - összesen 31,3 százalékos részesedéssel. A piac negyedik és ötödik legnépszerűbb modellje, a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge 28,9 százalékot jelentettek. Az androidos okostelefonok az összes eladás 55,3 százalékáért feleltek, szemben a 2015-ös, 60,4 százalékos adattal. A Google Pixel készletproblémák miatt nehezen volt elérhető a vizsgált időszak alatt, de így is 1,3 százalékot ért el. 

Európa öt legnagyobb piacán (Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország) a Windows hanyatlása az Androidnak és az iOS-nek kedvezett. Az iPhone-ok az eladások 24,6 százalékát jelentették, míg az androidos modellek a 72,4 százalékát. A windowsos mobilok meglepetésre még tartják magukat - más statisztikák szerint teljesen kihaltak -, 2,8 százalékkal. 

Kínában a helyi gyártók dominálnak, az eladások 80 százalékát adják: a Huawei konkrétan 25 százalékát. Az Apple ennek ellenére 19,9 százalékot ért el a régióban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.