Hirdetés

Európában is lehet majd mobilozni a repülőn



|

Napokkal az amerikai engedélyezés után született a döntés.

Hirdetés

Kiváló hírrel szolgálhatunk a repülővel rendszeresen utazóknak, ugyanis az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) sajtóközleménye alapján a hónap végétől kezdve a repülés semelyik szakaszában sem lesz tiltott a mobilok használata. Az egyetlen megkötés, hogy a telefonokat már a terminálon repülős üzemmódba kell kapcsolni.

Hirdetés


Az EASA döntése két héttel az USA Szövetségi Légügyi Hatóságának azonos állásfoglalása után született. Valószínűleg nem véletlenül, lévén a két hatóság szakemberei közt tudtunkkal nincs véleménybeli ellentét a témában, noha a tengerentúli hivatal szabálymódosítása megsürgethette az európai folyamatot.


Fontos megemlíteni, hogy ettől függetlenül a légitársaságok maguk is dönthetnek a jelenleg érvényes szabályozás megtartása mellett, noha erre valószínűleg nem lesz precedens. Az Egyesült Államokban kitörő öröm fogadta a lépést, a Delta és JetBlue légitársaságok már a kihirdetése utáni naptól engedték az utazóknak a szabad mobilozást.


(Forrás: The Verge, EASA | Fotó: Steve Conry / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.