Hirdetés

Európában is pusztítja az iPhone-okat az Apple



|

Az Apple Liam robotjai Kalifornia mellett Hollandiában is működnek - ezek szedik szét az iPhone-okat.

Hirdetés

Az Apple tavaly tavasszal, egy saját esemény keretében tért ki a Liam nevű robotrendszerére, amelynek a feladata az, hogy darabokra szedje a megunt iPhone-okat, és azokból megmentse, majd segítsen újra felhasználni az értékes anyagokat. 

Hirdetés

Mint az Apple egyik legutóbbi jelentéséből kiderült, ilyen Liam rendszer Kaliforniában, továbbá Hollandiában működik jelenleg. 

Egy Liam rendszer egy év alatt 1,2 millió iPhone 6 készüléket tud szétszerelni. Sajnos ez elég kevés, ugyanis a két rendszer így maximum 2,4 millióval végez egy év alatt - pedig 2016-ban 211 millió iPhone-t adott el az Apple. 

Az Apple kitért rá, hogy minden 10 000 szétbontott okostelefonból vissza tudnak nyerni 190 kilogramm alumíniumot, 80 kilogramm rezet, 0,13 kilogramm aranyat, 0,04 kilogramm platinafémet, 0,7 kilogramm ezüstöt, 5,5 kilogramm ónt, továbbá 2,4 kilogramm egyéb ritka alapanyagot. 

Ha a jövőben mindenki 1-2 évente - vagy még gyakrabban - cserél okostelefont, akkor az ilyen robotokra egyre nagyobb szükség lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.