Hirdetés

Extravagáns mobil és tablet a Linshoftól



|

Exkluzív megjelenés és csúcskategóriás hardverek, középkategóriás áron.

Hirdetés

A nevéből sejthetően német Linshof nem kifejezetten közismert név az informatikai piacon, amely rendkívül egyszerű oka, hogy egy első termékeinek kiadása előtt álló vállalatról van szó. A weboldalán momentán három eszköz van listázva: a cikkünk tárgyait képező Linshof i8 okostelefon és Linshof Performance Tablet, továbbá egy komoly asztali PC. A jelenlegi tervek szerint mindhárom eszköz 2015 második negyedévében kerül majd piacra. A számítógép nem túl érdekfeszítő, ellentétben a mobillal és táblával.

Hirdetés


Meglepő dizájn

A Linshof i8 mobil és Linshof Performance Tablet elsőre is feltűnő jelenségek, köszönhetően a lecsapott sarkú készülékházuknak; a dizájn erősen hasonlít a 2011 áprilisában bejelentett Nokia X7 okostelefonon látotthoz. A piaci trendektől eltérő megjelenés ettől függetlenül frissnek mondható, ráadásul a vállalat cirkalmatos logójával nyakon öntött külcsínük egyértelműen olyan hatást kelt, mintha a felső tízezer krémjének készült luxustermékekről volna szó.


Ez nem igaz, ugyanis a jelenlegi információk szerint a mobiltelefon 380 dolláros (~94 ezer forintos), míg a táblagép 360 dolláros (~89 ezer forintos) áron kerül majd piacra, amelyek kártyafüggetlen termékek esetében felső-középkategóriás árak. Nem félreírás, a tablet valóban olcsóbbnak ígérkezik a mobilnál.


Erőteljes hardver

Az eddig elhangzottakat figyelembe véve feltehetően senki sem számít felső kategóriás hardverekre, azonban ez újfent nem igaz. A két termék közt a főbb motorháztető alatti különbséget a kijelző és akku jelentik: a mobilba 5 colos és 1920×1080 pixeles (régiótól függően AMOLED vagy IPS) panel került, míg a táblagépben 10 colos és 2048×1536 képpontos IPS megjelenítő dolgozik. A Linshof i8-ban 3100 milliamperes akku biztosítja az áramellátást, míg Linshof Performance Tabletben 9100 milliamperes teljesít szolgálatot.


Ezektől eltekintve azonosak a termékek specifikációi. Rögtön a dolgok sűrűjébe csapva a kütyükbe nyolcmagos és 2,1 gigahertzes órajelű processzor került, sajnos ennek a típusáról jelenleg nem áll rendelkezésre információ. A Samsung mellett a MediaTek is rendelkezik ilyen technikával, de az árcédulákat és jellegzetességeket figyelembe véve erős a gyanúnk, hogy talán a MediaTek MT6795 System-On-Chipről van szó; természetesen ez puszta spekuláció.


Nem hangzik rosszul, hogy a Linshof mobiljába és táblájába 3 GB rendszermemória került, míg a háttértáruk a gyártó szerint 80 GB kapacitású. Utóbbi feltehetően úgy jön össze, hogy található bennük 16 GB beépített háttértár, plusz adnak melléjük egy „ajándék” 64 gigabájtos microSD memóriakártyát. Az előlapi kameráik 8 megapixelesek, míg a hátlapi Sony Exmor CMOS szenzoraik 13 megapixelesek (autofókusz, vaku, 28 mm, F1.8).


További specifikációk: „ultravékony” dizájn (konkrét számokat nem kaptunk a méretek és súlyok kapcsán), GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, 4G/LTE, NFC, digitális iránytű, giroszkóp, HDMI 1.4.


Ismerős kezelőfelület

A Linshof i8 és Linshof Performance Tablet Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerrel kerülnek piacra, amelyen a Linshof saját programindítója fut majd. A képek alapján ez két grafikus témát kapott: az egyik a Windows 8 csempés felületére, a másik pedig az Apple Mac OS X kinézetére hasonlít feltűnő mértékben. Utóbbi a jelek szerint csak a táblagépen lesz használható, bár ez részlet egyelőre nem tisztázott.


Ránk fér egy kis változatosság a mobilok és táblagépek terén, Nektek tetszenek a Linshof hardverei?

 

Frissítés: december közepén kihátráltak a Linshof mögül a befektetők, a jelenlegi információk alapján soha nem kerülnek majd piacra termékek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.