Hirdetés

Ez a robot tépi darabokra a régi iPhone-okat



|

Az Apple új Liam robotja segít a régi eszközök újrahasznosításában.

Hirdetés

Az Apple az elmúlt évek során egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetvédelemre, és erre minden évben ki is tér. Ezúttal egy robot is segít a cégnek a feladatban. 

Hirdetés

A vállalat célja az, hogy újrahasznosítsa a régi hardvereket, és a felhasznált anyagoknak új értelmet adjon. 

A régi Apple-eszközöket így bárki leadhatja egy Apple Store-ban vagy elküldheti egy megfelelő címkével. Utána munkához lát az új Liam robot. 

A Liam az Apple legutóbbi rendezvényén mutatkozott be. A feladata az, hogy felnyissa a készülékeket, meghatározza a benne lévő alkatrészeket, majd különválassza az anyagokat. 

Az akkuból például kobalt és lítium, a kamerából arany és réz nyerhető ki, míg az alaplapból ezüst és platina. 

Az Apple azt reméli, hogy idővel ezekből új eszközöket is tudnak majd gyártani - addig is más termékekbe kerülhetnek, például napelemekbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.