Hirdetés

Ez az első androidos mobil, ami mágneses töltéssel érkezik



|

A Kínában frissen bemutatott ZTE Nubia Z40 Pro tulajdonságai elég meggyőzőek.

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott Kínában a Nubia Z40 Pro, ami a standard változat mellett kap egy limitált kiadást is, ráadásul a ZTE égisze alatt tevékenykedő gyártó nem is akármilyen technológiával fűszerezte meg ez utóbbit. A Gravity Edition ugyanis a jelek szerint a legelső olyan androidos okostelefon, ami mágneses, vezeték nélküli töltéssel rendelkezik.

A Z40 Pro 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik, a tartalmakat pedig Full HD+ felbontásban élvezhetjük. Emellett a képernyő 144 Hz-es képfrissítési aránnyal, valamint 100%-os DCI-P3 színskála-lefedettséggel rendelkezik. Sőt, a gyártó tájékoztatása szerint a fényerő akár az 1000 nites értéket is elérheti.

Hirdetés

A Nubia újdonságát a Qualcomm szintén friss Snapdragon 8 Gen 1-es chipje hajtja, RAM tekintetében pedig elérhető lesz 8 GB-os, 12 GB-os, illetve 16 GB-os modell is. Tárhely kapcsán még több opció áll rendelkezésre, hiszen a 128 GB-os és 256 GB-os megoldások mellett lesz 512 GB-os, de még 1 TB-os is. A megfelelő energiaellátásáról egy 5000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami 80 W-s vezetékes töltést támogat. A készülék hátulján három kamera kapott helyet, melyek közül a legnagyobb 64 MP-s. Emellett található még egy 50 MP-s széles látószögű lencse, és egy 8 MP-s, periszkópos telefotóra alkalmas apróság is. Operációs rendszerként az Android 12-n alapuló MyOS 12 funkcionál.

Érdemes szót ejteni a Z40 Pro Gravity Editionről, ami a másik modellnél kicsit gyengébb, 4600 mAh-s teleppel rendelkezik, ugyanakkor vezeték nélkül, mágneses megoldást használva lehet tölteni, ami mindenképp egyedivé teszi ezt a kiadást. A legolcsóbb Z40 Pro 3399 jüanba, vagyis picivel több mint 177 ezer forintba kerül, a Gravity Edition kezdőára pedig 4299 jüan lesz, ami több mint 224 ezer forintnak felel meg. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor jelenhet meg a mobil a nemzetközi piacokon. Már ha persze sor kerül ilyesmire.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.