Hirdetés

Ezek voltak a legbiztonságosabb androidos okostelefonok



|

A Google biztonsági jelentéséből kiderült, hogy mely készülékek kapták tavaly a legtöbb frissítést.

Hirdetés

Az Android nem a legbiztonságosabb platform a világon, sőt: a népszerűsége miatt rengeteg malware támadja a rendszert, de még a Google Play Áruházat is. A Google mindezek ellen többek között havi biztonsági frissítésekkel igyekszik tenni. A cég nemrég kiadta az éves, 2016-os biztonsági jelentését, amely az Android platformra vonatkozik. 

Hirdetés

A biztonság fokozásában élen járt az Android 7.0 Nougat, rengeteg színfalak mögötti módosítással. A bootolás és az OTA frissítések telepítése egyszerűsödött, van fájlalapú titkosítás, meggátolták a jövőbeli Stagefright-típusú támadásokat. A fejlesztőket is értesítették a sérülékenységekről számos kampány során, illetve a Verify Apps is szkennel minden készüléket a kártékony kódok után. 

A Google hibavadász programot is indított, amellyel biztonsági kutatókat szponzorál. 125 csapat nagyjából 1 millió dollárt kapott. 

Egy listát is összeállított a Google azokról az okostelefonokról, amelyek a legtöbb biztonsági frissítést kapták 2016-ban. A lista így néz ki: Google Pixel, Google Pixel XL, Motorola Moto Z Droid, Oppo A33W, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, OnePlus 3, Samsung Galaxy S7, Asus Zenfone 3, bq Aquarius M5, Nexus 5, Vivo V3Max, LG V20, Sony Xperia X Compact. 

Sajnos a Google legnagyobb igyekezete ellenére sem javulhat viszont az összkép, ha a gyártók nem teszik közzé időben ezeket a frissítéseket. Sokan átvették a havi biztonsági frissítések gyakorlatát, de mint a Nougat piaci részesedése és frissítései mutatják, még sok munka áll a cégek előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.