Hirdetés

Ezeket a mobilokat használtuk 10 éve



|

2005-ben a Sony Ericsson K750 2 megapixeles kamerája még hatalmas újdonság volt.

Hirdetés

Mai szemmel nézve 2005 még a telefonok világának sötét középkora volt. Modern okostelefon nem létezett, hiszen akkor még nem volt igazi alkalmazásbolt sem. Akkoriban a legjobb esetben is csak PDA-telefonokról beszélhettünk, amelyek ma már lassan nevetségesnek tűnnek. 

Hirdetés

Az összecsukhatós kialakítású készülékekből akkoriban egészen sok volt, azonban az LTE ismeretlen fogalom volt mindenen. Gyakorlatilag az EDGE megléte is örömteli hír volt, a 3G pedig egyenesen álomnak számított az internetezésben. Milyen telefonokat használtunk 2005-ben? Következzen egy kis emlékeztető. 

 

Motorola Moto RAZR V3 matt feketében

A Moto RAZR V3 elképesztően nagy sikernek bizonyult 2004-ben, így nem volt meglepő, hogy a nagyon lapos telefonból speciális kiadás is érkezett, matt feketében. Bár apró volt a kijelző, minden tele volt gombokkal és buta is volt az eszköz, cserébe lapos és szép külsőt kapott. 

 

Szuperlapos volt

 

Sony Ericsson K750

A Sony Ericsson K750-es mobilja szintén kisebb csoda volt a maga korában, és a kamerás telefonok jövőjét vetítette előre. Ebben már 2 megapixeles fényképező volt, ami ma viccesen hangzik ugyan, de akkoriban csak erről szóltak az összehasonlítók és a tesztek. Ekkor kezdődött a találgatás a kompakt fényképezők sorsáról is. 

 

A fényképezés jövőjét jelentette

 

Nokia N70

Igen haladó telefonnak számított a Nokia N70, amely nem elég, hogy egy nagy, 2,1 hüvelykes képernyőt kapott, az elképesztően fejlett Series 60-as kezelőfelülete alatt egy 220 MHz-es TI OMAP 1710 lapka dolgozott. 

 

2,1 hüvelyk

 

Nokia 8800

Szétcsúsztatható és elképesztően elegáns telefon volt a Nokia 8800, amely 1,7 hüvelykes kijelzővel és SVGA kamerával rendelkezett. A kijelzője 256 ezer színt kezelt, ami akkoriban dicséretes teljesítmény volt. 

 

Elegáns

 

BlackBerry 7100

2005-ben még fénykorát élte a BlackBerry, amely a 7100-as szériával is tarolt. Bár csak 65 ezer színt kezelt (a riválisok már 256 ezret), de a fejlett és nagyszerű BlackBerry OS mindenért kárpótolta a használóit, főleg, hogy e-mailezni is lehetett vele. 

 

Lehetett e-mailezni

 

Motorola Q8

A PDA-telefonok piacán a Motorola a Q8-cal próbált tarolni. Ehhez 5 irányban működő navigációs gombot, teljes QWERTY-billentyűzetet és a Windows Mobile operációs rendszer addigi legfejlettebb, 6.0-ás kiadását vetette be. 

 

Windows Mobile 6.0

 

Nokia 1110

A Nokia 1110 már 2005-ben sem számított jó telefonnak, azonban akkoriban még nem is tekintettünk ezekre a hétköznapi élet alapvető és elengedhetetlen részeként. A Nokia 1110 különlegessége az lett, hogy az év legkeresettebb telefonjaként 150 milliót vittek el belőle. 

 

Nagy siker volt

 

Ti min telefonáltatok 2005-ben? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.