Hirdetés

Ezért ég szénné a Galaxy Note 7



|

Kiderült, hogy milyen gyártási hiba miatt kapnak lángra a Samsung csúcskészülékei.

Hirdetés

A Samsung a jelentések szerint megtalálta azt az egyébként apró gyártási hibát, ami miatt kénytelen volt minden eddig eladott Galaxy Note 7-es készüléket visszahívni a potenciális tűzesetek megelőzése céljából. 

Hirdetés

A gyártási hiba az akkumulátorcellákra nehezedő túl nagy nyomással és az izolátorokkal kapcsolatos. A túl nagy nyomás miatt a negatív és a pozitív pólusok összeérhetnek időnként, ami zárlatot okoz - innentől kezdve pedig következnek a botrányos tűzesetek. 

A váratlan találkozásról videó is készült a Galaxy Note 7 egyik boncolásakor: 

A Samsung már a vizsgálatok vége előtt eldöntötte, hogy a lehető leghamarabb megoldja a felmerült problémát, és a készülék visszahívásával minden problémás eszközt újra cserél. 

Az akkugyártókkal való együttműködés során végül döntésre jutott a Samsung. A saját Samsung SDI vállalatától nem rendel több akkumulátort a Galaxy Note 7-hez. Ehelyett az Apple-t is kiszolgáló ATL-hez fordul - a kínai cég gyártja ezután kizárólag az akkukat az eszközbe. Az utóbbi hetekben óriási mértékben nőttek a megrendelései. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.