Hirdetés

Ezért fotóz fejjel lefelé a Nexus 5X



|

Szerencsére nem megoldhatatlan ez a bosszantó jelenség.

Hirdetés

Amikor a Nexus 5X készülékek tulajdonosai harmadik felektől származó fotós appokkal akarnak képeket készíteni, néha minden fejjel lefelé van: az előnézet és a tényleges fotók is. 

Hirdetés

Mi áll a háttérben? Sajnos a szoftver és a hardver is. Az Android fényképezőjének a keretrendszeréért felelős egyik vezető technikus elárulta, hogy a Nexus 5X kameraszenzorát az LG helytakarékosságból egy szokatlan módon építette be. 

Minderre azért volt szükség, mert másképp a szenzor vezetékei nem fértek volna el. 

Sajnálatos módon a régi camera API nem boldogul ezzel a változtatással, és az appok fejlesztőinek módosításokat kell eszközölni - a legtöbben ugyanis még mindig a régit használják (itt megoldást csak a kényszerített fekvő mód jelent). 

Az új camera2 API már tökéletesen boldogul a forgatási feladatokkal, így kiderült, hogy az érintett appok mind a nyugdíjazott API-t használják. 

Mivel a régi API módosítása tönkretette volna a jelenlegi appokat, ezért a Google inkább csinált egy újat. A Google és az LG most minden fejlesztőt próbálnak elérni a problémás appokkal kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.