Hirdetés

Ezért ne vegyél olcsó okostelefont Kínából



|

A Samsung Galaxy S4-et utánzó Star N9500 beépített kémprogrammal érkezik.

Hirdetés

A G Data arra figyelmeztet, hogy legyünk óvatosak, amikor költségtakarékossági okokból olcsóbb okostelefont szeretnénk vásárolni. Természetesen ilyenkor a kevésbé ismert kínai márkáknál lyukadunk ki, ezen a fronton viszont sok gyártó nem éppen európai hozzáállást mutat a felhasználókhoz. 

Hirdetés

A Samsung Galaxy S4-et másoló Star N9500 például csak 40 000 forintba kerül, tehát az ára a töredéke a dél-koreai sikermodellének. Ennek ellenére majdnem ugyanúgy néz ki, 12 megapixeles kamerája és négymagos processzora is van, sőt, két SIM kártyát is kezel egyszerre. A probléma az, hogy beépített kémprogrammal érkezik. 

A készülék minden vásárlásunkról adatokat továbbít egy kínai szerverre, így korántsem tartja tiszteletben az adatbiztonságunkat. A kínai vállalat ráadásul rögzítheti a telefonbeszélgetéseinket, a pozíciónkat, a hitelkártyaszámunkat és a banki visszaigazoló SMS-eket is. A Star N9500 Németországban és Franciaországban a legelterjedtebb, de a hazai fórumozók is előszeretettel vásárolják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.