Hirdetés

Ezért nem a Huawei gyártotta a Google Pixelt



|

Immáron biztosra tudni, hogy a nagyszerű Nexus 6P után miért nem folytatta a közös munkát a Huawei.

Hirdetés

Az androidos okostelefonok világában a legjobbnak mostanában a Google Pixel és Pixel XL készülékeit tartják, amelyek bár hardveresen kevés újdonságot hoztak, összetettben és szoftveresen nagyot alkotott velük a Google. 

Hirdetés

Mindezzel egyszerre a Pixeleket már saját okostelefonként reklámozza a Google, még ha a teljes gyártást valójában az HTC is végzi. 

A Nexus eszközöknél a Google egy-egy gyártóval állt össze, amelyek a saját márkajelzésük alatt kínálták az adott okostelefont. A Nexus 5X és a Nexus 6P például az LG és a Huawei szárnyai alatt érkezett. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Nexus 6P átütő sikere miatt (a Nexus 6P-t sokáig a valaha volt legjobb androidos készüléknek tartották) a Huawei és a Google tovább folytatják a közös munkát. 

Ez nem így lett, és immáron biztosra lehet tudni, hogy miért. A WinFuture.de kérdésére a Huawei fogyasztói üzletágának alelnöke, Colin Giles válaszolt. Ő elárulta, hogy azért mondtak nemet az együttműködésre, mert a Huawei márkajelzése nem kapott volna helyet a hardveren. A gyártó mindent megtesz, hogy megvesse a lábát Amerikában, a komoly befektetések után azonban a Pixel érdemeihez látszólag semmi köze nem lett volna. 

Az apró nézeteltérés azonban nem okozott problémákat a Huawei és a Google között. Ami azt illeti, a pletykák szerint 2017-ben a Huawei hozza el az aktuális Pixelt, méghozzá a saját márkajelzése alatt. A Nexus 6P után érthető okokból sokan szeretnék, hogy ez így legyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.